Paprikasoep 


Heerlijke soep van rode en oranje groenten als paprika, wortel en tomaat. 


Benodigdheden:

2 Rode paprika's

2 Teentjes knoflook

1 Grote wortel

1 Ui

2 Theelepels paprikapoeder

2 Eetlepels olijfolie

1 Liter water

2 Tomaten

2 Groentebouillon tabletten

125 ml Creme fraiche

Peper en zout


Bereiding:

Snij de paprika's open en verwijder de zaadlijsten en zaden, snij ze daarna in blokjes. Schil de wortel en snij deze in blokjes, snipper de ui en de knoflook. Maak de olie warm in een pan en fruit de wortel, paprikablokjes en de ui ongeveer 10 minuten.


Snij de tomaten in kwarten. Voeg dan de Knoflook, tomaten en paprikapoeder toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.


Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Doe dan de bouillonblokjes erbij en roer het geheel goed door. Laat de soep nog een 10-tal minuten zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn.


Pureer alles met een staafmixer, voeg eventueel naar eigen smaak nog peper en zout toe. Verdeel de creme fraiche over de soep of roer deze in zijn geheel door de soep.

Copyright @ jeugrubbenhof

unsplash