JEUGRUBBENHOF

TUINDERSVERENIGING

HOENSBROEK


Leczo, een lekkere Hongaarse klassieker.

 

 

Op internet staan diverse recepten van deze stoofschotel. Dit recept is van een van onze tuinders, die er heerlijk van smulde.

 

Ingrediënten:

3 courgettes

4 paprika’s (gele/rode)

4 wortels

5 uien

4 teentjes knoflook

2 blikjes tomatenpuree

5 tomaten

Zout en peper naar smaak/eigen inzicht

2 laurierbladen

1 kg vlees (kipfilet of rundvlees of varkensvlees)

 

Wij hebben kipfilet gebruikt en hier kipkruiden aan toegevoegd.

 

Snij het vlees in blokjes, doe er kipkruiden op en bak tot gaar.

Snij de groenten (niet te fijn!).

Bak de uien in een aparte pan lichtbruin en voeg de overige groenten toe en hierna peper en zout.

Laat het geheel even bakken.

Voeg hierna de groenten bij het vlees (kip) en eventueel een groentebouillonblok kruimelen en toevoegen.

Voeg 2,5 dl water toe en de tomatenpuree.

Laat het geheel afgedekt sudderen tot gaar.

 

Eet smakelijk!

Copyright @ jeugrubbenhof