Groenlof, roodlof, witlof
Groenlof
Groenlof is heel nauw verwant aan
andijvie en de teelt van groenlof is
hetzelfde. Groenlof stelt nauwelijks
eisen aan de grond, kan wat vorst
verdragen en is meer uitgesproken
van smaak (licht bitter). Groenlof
vormt een slanke krop, waar de
bladeren strak omheen gedraaid
zitten.
Roodlof
Dit is de rode variant van groenlof. Mooi én lekker én gezond in een gemengde salade. Roodlof bevat veel zeaxanthine, een stof, die van belang is voor het in conditie houden van de ogen.
Witlof
Witlof is een ander familielid van andijvie. Enkele maanden eerder gevormde wortels lopen (in het donker) opnieuw uit, nieuw gevormde kroppen(zonder bladgroen) leveren witlof op.
Jammer, dat er geen blauw lof is, dan hadden we rood-wit-blauw gemengde salade kunnen maken.
Copyright @ jeugrubbenhof