JEUGRUBBENHOF

VOLKSTUINVERENIGING HOENSBROEK

Pompoensoep met een vleugje sinaasappel

 

Benodigdheden:

scheutje olijfolie of boter

1 rode peper

2 uien

1 grote aardappel

bouillonblokje

1 flespompoen

1 perssinaasappel

crème fraîche

peper en zout

 

Bereidingswijze

 

Snij de rode peper in kleine stukjes en snipper de uien.

Schil de flespompoen en snij deze en de aardappel in blokjes van ongeveer 2 cm.

 

Verwarm een beetje olijfolie of boter in een pan en fruit de rode peper en de ui.

Voeg daarna de blokjes flespompoen en de aardappel toe. Verkruimel het bouillonblokje en roer alles door elkaar. Na 5 minuten voeg je een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen. Pers ondertussen de sinaasappel.

 

Als na 10 minuten de aardappel en flespompoen zacht beginnen te worden, voeg je water toe. Gebruik per 500 gram flespompoen 500 ml water.

 

Breng het water tot bijna aan het kookpunt en gebruik een staafmixer om de pompoen tot een gladde soep te mixen. Voeg het sinaasappelsap en naar wens crème fraîche toe en verwarm de soep nog even op het vuur.

 

Als laatste voeg je naar smaak peper en zout toe en klaar is de pompoensoep.

 

Eet smakelijk!

 

Copyright @ jeugrubbenhof